Makaleler
Makale Adı : Changes in quality characteristics and inactivation of Salmonella in cake, including oleogel used as a fat replacer, baked with two different methods
Dergi Adı : Journal of Food Science
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Characterisation and emulsifying properties of microwave pretreated camelina seed mucilage
Dergi Adı : International Journal of Food Science and Technology
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Katı Yağ Alternatifi Olarak Çörekotu Yağı Oleojelinin Kraker Yapımında Kullanım Potansiyelinin Araştırılması
Dergi Adı : Black Sea Journal of Engineering and Science
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Zeytinyağı oleojelinin şortening ikame maddesi olarak kullanılmasının kekin kalite özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi
Dergi Adı : Food and Health
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Structural characterization and oxidative stability of black cumin oil oleogels prepared with natural waxes
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Fabrication and characterization of basil essential oil microcapsule-enriched mayonnaise and its antimicrobial properties against Escherichia coli and Salmonella Typhimurium
Dergi Adı : Food Chemistry
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Microencapsulation of basil essential oil: utilization of gum arabic/whey protein isolate/maltodextrin combinations for encapsulation efficiency and in vitro release
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Contribution of surface application of chitosan–thyme and chitosan–rosemary essential oils to the volatile composition, microbial profile, and physicochemical and sensory quality of dry-fermented sausages during storage
Dergi Adı : Meat Science
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Effect of black cumin oil on the oxidative stability and sensory characteristics of mayonnaise
Dergi Adı : Journal of Food Science and Technology
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Effect of different drying methods on the essential oil yield, composition and antioxidant activity of Origanum vulgare L. and Origanum onites L.
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Microbiological, physicochemical and sensory characteristics of Turkish fermented sausages (sucuk) coated with chitosan-essential oils
Dergi Adı : LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Preparation of black pepper oleoresin inclusion complexes based on beta-cyclodextrin for antioxidant and antimicrobial delivery applications using kneading and freeze drying methods: A comparative study
Dergi Adı : LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Encapsulation of Clove Essential Oil in Hydroxypropyl Beta-Cyclodextrin for Characterization, Controlled Release, and Antioxidant Activity
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Development of carbohydrate-based nano-microstructures loaded with fish oil by using electrohydrodynamic processing
Dergi Adı : Food Hydrocolloids
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Changes in hexanal thymoquinone and tocopherols levels in blends from sunflower and black cumin oils as affected by storage at room temperature
Dergi Adı : La rivista italiana delle sostanze grasse
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Effect of hazelnut roasting on the oil properties and stability under thermal and photooxidation
Dergi Adı : European Food Research and Technology
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Blends of Cold Pressed Black Cumin Oil and Sunflower Oil with Improved Stability A Study Based on Changes in the Levels of Volatiles Tocopherols and Thymoquinone during Accelerated Oxidation Conditions
Dergi Adı : Journal of Food Biochemistry
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Synthesis and Characterization of Nano Encapsulated Black Pepper Oleoresin using Hydroxypropyl Beta Cyclodextrin for Antioxidant and Antimicrobial Applications
Dergi Adı : Journal of Food Science
Yayın Tarihi : 2013
Bildiriler
Bildiri Adı : Effects of drying methods on drying kinetics and quality of black chokeberries
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Yazar Bilgisi : YILMAZ MERVE SILANUR,ÖZDEMİR ORHAN NECLA
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Meyve ve Sebze Teknolojisi>Temel İşlemler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.04.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi : 10.04.2024
Basım Tarihi : 10.04.2024
Bildiri Adı : The Influence Of Black Cumin Oil On Oxidative Stability Of Mayonnaise
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : KANTEKİN ERDOĞAN MERYEM NUR,ÖZDEMİR NECLA,TEKİN AZİZ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Bitkisel Yağ Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12.10.2018
Basım Tarihi : 10.10.2018
Bildiri Adı : The influence of black cumin oil on oxidative stability of mayonnaise
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : KANTEKİN ERDOĞAN MERYEM NUR,TAT TUBA,ÖZDEMİR NECLA,TEKİN AZİZ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12.10.2018
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : EFFECT OF DIFFERENT COMBINATIONS OF WALL MATERIALS ON SPRAY DRIED BASIL ESSENTIAL OIL MICROCAPSULES
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA,TAT TUBA,KIRALAN MUSTAFA,ALTAY FİLİZ,BAYRAK ALİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12.10.2018
Basım Tarihi : 12.10.2018
Bildiri Adı : Effects of chitosan-essential oil coating on lipolytic, proteolytic and oxidative characteristics of dry fermented sausages during storage
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : SOYER AYLA,ÖZDEMİR NECLA,Ertürk Duygu,DEMİROK SONCU EDA,ARSLAN BETÜL
Alan Bilgisi : Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı->Biyoloji
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 13.11.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi : 16.11.2017
Basım Tarihi : 13.11.2017
Bildiri Adı : Changes in volatile composition and sensory properties of Turkish fermented sausages as affected by chitosan-essential oil coating
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : SOYER AYLA,ÖZDEMİR NECLA,DEMİROK SONCU EDA,ÖZDEMİR HAZRET
Alan Bilgisi : Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı->Biyoloji
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 13.11.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi : 16.11.2017
Basım Tarihi : 13.11.2017
Bildiri Adı : Effect of black cumin oil on oxidative stability and sensory charecteristics of mayonnaise.
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA,KANTEKİN ERDOĞAN MERYEM NUR,TAT TUBA,TEKİN AZİZ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.09.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi : 21.09.2016
Basım Tarihi : 01.09.2016
Bildiri Adı : Farklı Kurutma İşlemlerinin Origanum vulgare L Bitkisinin Uçucu Yağ Verimi Bileşimive Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Yazar Bilgisi : BAYRAK ALİ,ÖZDEMİR NECLA,ÖZGEN YASİN,KIRALAN MUSTAFA,Arslan Neşet,TAT TUBA
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi : 06.10.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Oxidative Stability of Nano Microstructures containing Fish Oil
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Yazar Bilgisi : Garcia Moreno Pedro Jesus,ÖZDEMİR NECLA,Stephansen Karen,Chronakis Ioannis S,Jacobsen Charlotte
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.06.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi : 07.06.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Soğuk Pres ve Rafine Ayçiçek Yağlarının Oksidasyon Stabilitelerinin Karşılaştırılması
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : TAT TUBA,ÖZDEMİR NECLA,KIRALAN MUSTAFA,BAYRAK ALİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.05.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi : 09.05.2015
Basım Tarihi : 20.04.2015
Bildiri Adı : A Traditional Food: The Turkish Delight (Lokum).
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : KUTLU KANTAR NACİYE,ÖZDEMİR NECLA
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi : 24.10.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : The Comparison of Black Mustard Powder and Black Mustard Essential Oil on İnegöl Meatball in Terms of the Antimicrobial and Sensory Effects.
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA,OLUM EMİNE,ÖZLÜK ÇİLAK GİZEM,BAYRAK ALİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi : 26.10.2013
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Bitkisel Yağ Sanayinde Fiziksel Rafinasyonun Önemi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA,KIRALAN MUSTAFA,BAYRAK ALİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 12.04.2012
Etkinlik Bitiş Tarihi : 14.04.2012
Basım Tarihi : 01.03.2012
Bildiri Adı : Zeytinyağının Mikroenkapsülasyonu
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA,BAYRAK ALİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.05.2012
Etkinlik Bitiş Tarihi : 18.05.2012
Basım Tarihi :
Kitap/Kitap Bölümleri
Kitap Adı : Afet ve Acil Durumlarda Beslenme Yönetimi
Yazar Adı : ÖZDEMİR ORHAN NECLA
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Beslenme ve Diyetetik
Yayın Evi : Akademisyen Kitabevi A.Ş.
Yayın Dili : Türkçe
Bölüm Adı : Afet ve Acil Durumlarda Gıda Yardımlarının Organizasyonu
Basım Türü : Basılı
YIL : 2022
Projeler
Proje Adı : Hiperspektral Resimleme, Kızılötesi Spektroskopileri ve Bilgisayar Tabanlı Resim Tekniginin Makine Ögrenmesi ve Kemometrik Yöntemlerle Birlestirilerek Aromatik Bitkilerde Tür Tayini: Kekik ve Oregano Örnegi.
Bitiş Tarihi : 18.03.2025
Proje Türü : -Tübitak 1002
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : "Ketencik Tohumu Müsilajının Katı Yağ İkame Maddesi Olarak Model Üründe Kullanımı
Bitiş Tarihi :
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Yürütücü
Proje Adı : Farklı Besi Uygulamasının Manda Etinden Üretilen Sucuk ve Marine Etin Karakteristik Özellikleri Üzerine Etkisi
Bitiş Tarihi :
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : Antioksidan ve Antimikrobiyal Etkili Fesleğen Uçucu Yağının Mikroenkapsülasyonu ve Model Üründe Uygulanması
Bitiş Tarihi : 01.01.2019
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Projede Görevi : Yürütücü
Proje Adı : Sucuklarda yüzey küf gelişimini önlemede doğal antifungal maddelerle kaplamanın doğal mikrofloraya biyokimyasal değişmelere ve duyusal özelliklere etkisi
Bitiş Tarihi : 30.03.2018
Proje Türü : -Tübitak 1001
Projede Görevi : Bursiyer
Proje Adı : Ayçiçek yağının osidasyon stabilitesinin çörekotu Nigella sativa L yağı kullanılarak artırılması
Bitiş Tarihi : 17.11.2015
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Sanatsal Faaliyetler
Henüz Sanatsal Faaliyet Bilgisi Bulunmamaktadır.
Tasarım Bilgisi
Henüz Tasarım Bilgisi Bulunmamaktadır.
Öğrenim Bilgileri
Doktora
2013 - 2019
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: FESLEĞEN (Ocimum basilicum L.) UÇUCU YAĞININ PÜSKÜRTEREK KURUTMA TEKNİĞİ İLE MİKROENKAPSÜLASYONU VE MODEL ÜRÜNDE UYGULANMASI
Yüksek Lisans
2010 - 2013
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Karabiber (Piper nigrum L.) Oleorezinin Dondurarak Kurutma Tekniği ile Mikroenkapsülasyonu
Lisans
2005 - 2009
CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İÖ)/
Tez Adı:
Akademik Görev Deneyim
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
2021 -
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2020 - 2021
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
KANIK UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU / GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2019 - 2020
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2011 - 2019
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2010 - 2011
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ