7
MAKALE
(YOKSIS)
1
BİLDİRİ
(YOKSIS)
1
KİTAP
(YOKSIS)
3
PROJE
(YOKSIS)
289
ATIF
(YOKSIS)
7
YAYINLAR
(GOOGLE SCHOLAR)
684
ATIF
(GOOGLE SCHOLAR)
12
H-INDEX
(GOOGLE SCHOLAR)
14
i10-INDEX
(GOOGLE SCHOLAR)
15.3
MAKALE
(TESV)
0
BİLDİRİ
(TESV)
7.5
KİTAP
(TESV)
YÖKSİS Veri Girişi İçin Tıklayınız.
Google Scholar Yıllık Atıf Gelişimi
YÖKSİS Yıllık Atıf Gelişimi
Birimine ait 275 makalenin 7 tanesi bu personele aittir. Birim ortalaması 6.71
Birimine ait 345 bildirinin 1 tanesi bu personele aittir. Birim ortalaması 8.41
Birimine ait 118 kitap 1 tanesi bu personele aittir. Birim ortalaması 2.88

Makaleler

Makale Adı : Katı Yağ Alternatifi Olarak Çörekotu Yağı Oleojelinin Kraker Yapımında Kullanım Potansiyelinin Araştırılması
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR ORHAN NECLA,EROĞLU ZEYNEP
Dergi Adı : Black Sea Journal of Engineering and Science
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Characterisation and emulsifying properties of microwave pretreated camelina seed mucilage
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR ORHAN NECLA
Dergi Adı : International Journal of Food Science & Technology
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Zeytinyağı oleojelinin şortening ikame maddesi olarak kullanılmasının kekin kalite özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR ORHAN NECLA, EROĞLU ZEYNEP
Dergi Adı : Food and Health
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Structural characterization and oxidative stability of black cumin oil oleogels prepared with natural waxes
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR ORHAN NECLA, EROĞLU ZEYNEP
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Fabrication and characterization of basil essential oil microcapsule-enriched mayonnaise and its antimicrobial properties against Escherichia coli and Salmonella Typhimurium
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA, BAYRAK ALİ, TAT TUBA, YANIK TURAN ZÜHRE NUR, ALTAY FİLİZ, Halkman A. Kadir
Dergi Adı : Food Chemistry
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Microencapsulation of basil essential oil: utilization of gum arabic/whey protein isolate/maltodextrin combinations for encapsulation efficiency and in vitro release
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA, BAYRAK ALİ, TAT TUBA, ALTAY FİLİZ, KIRALAN MUSTAFA, KURT ABDULLAH
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Contribution of surface application of chitosan–thyme and chitosan–rosemary essential oils to the volatile composition, microbial profile, and physicochemical and sensory quality of dry-fermented sausages during storage
Yazar Bilgisi : DEMİROK SONCU EDA,ÖZDEMİR NECLA,ARSLAN BETÜL,KÜÇÜKKAYA SEREN,SOYER AYLA
Dergi Adı : Meat Science
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Effect of black cumin oil on the oxidative stability and sensory characteristics of mayonnaise
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA,KANTEKİN ERDOĞAN MERYEM NUR,TAT TUBA,TEKİN AZİZ
Dergi Adı : Journal of Food Science and Technology
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Effect of different drying methods on the essential oil yield, composition and antioxidant activity of Origanum vulgare L. and Origanum onites L.
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA,ÖZGEN YASİN,KIRALAN MUSTAFA,BAYRAK ALİ,Arslan Neşet,Ramadan Mohamed Fawzy
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Microbiological, physicochemical and sensory characteristics of Turkish fermented sausages (sucuk) coated with chitosan-essential oils
Yazar Bilgisi : DEMİROK SONCU EDA, ARSLAN BETÜL, ERTÜRK DUYGU, KÜÇÜKKAYA SEREN, ÖZDEMİR NECLA, SOYER AYLA
Dergi Adı : LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Preparation of black pepper oleoresin inclusion complexes based on beta-cyclodextrin for antioxidant and antimicrobial delivery applications using kneading and freeze drying methods: A comparative study
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA,Pola Cicero C,Teixeira Bruna N,Hill Laura E,BAYRAK ALİ,Gomes Carmen L
Dergi Adı : LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Encapsulation of clove essential oil in hydroxypropyl beta-cyclodextrin for characterization, controlled release, and antioxidant activity
Yazar Bilgisi : ÇETİN BABAOĞLU HÜMEYRA,BAYRAK ALİ,ÖZDEMİR NECLA,Ozgun Nuriye
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Development of carbohydrate-based nano-microstructures loaded with fish oil by using electrohydrodynamic processing
Yazar Bilgisi : Garcia Moreno Pedro Jesus,ÖZDEMİR NECLA,Stephansen Karen,Mateiu Ramona V,Echegoyen Yolanda,Lagaron Jose M,Chronakisa Ioannis S,Jacobsen Charlotte
Dergi Adı : Food Hydrocolloids
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Changes in hexanal thymoquinone and tocopherols levels in blends from sunflower and black cumin oils as affected by storage at room temperature
Yazar Bilgisi : KIRALAN MUSTAFA,Ulaş Merve,Özaydın AG,ÖZDEMİR NECLA,ÖZKAN GÜLCAN,BAYRAK ALİ,Ramadan Mohamed Rawzy
Dergi Adı : La rivista italiana delle sostanze grasse
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Effect of hazelnut roasting on the oil properties and stability under thermal and photooxidation
Yazar Bilgisi : ÖZKAN GÜLCAN,KIRALAN MUSTAFA,KARACABEY ERKAN,Çalık Gürkan,ÖZDEMİR NECLA,TAT TUBA,BAYRAK ALİ,Ramadan Mohamed Fawzy
Dergi Adı : European Food Research and Technology
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Blends of Cold Pressed Black Cumin Oil and Sunflower Oil with Improved Stability A Study Based on Changes in the Levels of Volatiles Tocopherols and Thymoquinone during Accelerated Oxidation Conditions
Yazar Bilgisi : KIRALAN MUSTAFA,Ulaş Merve,Özaydın Ayşegül,ÖZDEMİR NECLA,ÖZKAN GÜLCAN,BAYRAK ALİ,Ramadan Mohamed Fawzy
Dergi Adı : Journal of Food Biochemistry
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Synthesis and Characterization of Nano Encapsulated Black Pepper Oleoresin using Hydroxypropyl Beta Cyclodextrin for Antioxidant and Antimicrobial Applications
Yazar Bilgisi : Teixeira Bruna N,ÖZDEMİR NECLA,Laura E Hill,Carmen L Gomes
Dergi Adı : Journal of Food Science
Yayın Tarihi : 2013

Bildiriler

Bildiri Adı : Effects of drying methods on drying kinetics and quality of black chokeberries
Etkinlik Adı : FOODSIM - The Food and Nutrition Simulation Conference
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Yazar Bilgisi : YILMAZ MERVE SILANUR,ÖZDEMİR ORHAN NECLA
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Meyve ve Sebze Teknolojisi>Temel İşlemler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.04.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi : 10.04.2024
Basım Tarihi : 10.04.2024
Bildiri Adı : The Influence Of Black Cumin Oil On Oxidative Stability Of Mayonnaise
Etkinlik Adı : 3rd International Congress on Food Technology
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : KANTEKİN ERDOĞAN MERYEM NUR, TAT TUBA, ÖZDEMİR NECLA, TEKİN AZİZ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12.10.2018
Basım Tarihi : 10.10.2018
Bildiri Adı : The influence of black cumin oil on oxidative stability of mayonnaise
Etkinlik Adı : 3rd International Congress on Food Technology.
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : KANTEKİN ERDOĞAN MERYEM NUR,TAT TUBA,ÖZDEMİR NECLA,TEKİN AZİZ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12.10.2018
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : EFFECT OF DIFFERENT COMBINATIONS OF WALL MATERIALS ON SPRAY DRIED BASIL ESSENTIAL OIL MICROCAPSULES
Etkinlik Adı : 3rd International Congress on Food Technology
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA,TAT TUBA,KIRALAN MUSTAFA,ALTAY FİLİZ,BAYRAK ALİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12.10.2018
Basım Tarihi : 12.10.2018
Bildiri Adı : Effects of chitosan-essential oil coating on lipolytic, proteolytic and oxidative characteristics of dry fermented sausages during storage
Etkinlik Adı : 31th EFFoST International Conference
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : SOYER AYLA,ÖZDEMİR NECLA,Ertürk Duygu,DEMİROK SONCU EDA,ARSLAN BETÜL
Alan Bilgisi : Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı->Biyoloji
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 13.11.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi : 16.11.2017
Basım Tarihi : 13.11.2017
Bildiri Adı : Changes in volatile composition and sensory properties of Turkish fermented sausages as affected by chitosan-essential oil coating
Etkinlik Adı : 31st EFFoST International Conference
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : SOYER AYLA,ÖZDEMİR NECLA,DEMİROK SONCU EDA,ÖZDEMİR HAZRET
Alan Bilgisi : Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı->Biyoloji
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 13.11.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi : 16.11.2017
Basım Tarihi : 13.11.2017
Bildiri Adı : Effect of black cumin oil on oxidative stability and sensory charecteristics of mayonnaise.
Etkinlik Adı : 14th Euro Fed Lipid Congress
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA,KANTEKİN ERDOĞAN MERYEM NUR,TAT TUBA,TEKİN AZİZ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.09.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi : 21.09.2016
Basım Tarihi : 01.09.2016
Bildiri Adı : Farklı Kurutma İşlemlerinin Origanum vulgare L Bitkisinin Uçucu Yağ Verimi Bileşimive Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
Etkinlik Adı : III. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Yazar Bilgisi : BAYRAK ALİ,ÖZDEMİR NECLA,ÖZGEN YASİN,KIRALAN MUSTAFA,Arslan Neşet,TAT TUBA
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi : 06.10.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Oxidative Stability of Nano Microstructures containing Fish Oil
Etkinlik Adı : 1st International Symposium on Lipid Oxidation and Antioxidants
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Yazar Bilgisi : Garcia Moreno Pedro Jesus,ÖZDEMİR NECLA,Stephansen Karen,Chronakis Ioannis S,Jacobsen Charlotte
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.06.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi : 07.06.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Soğuk Pres ve Rafine Ayçiçek Yağlarının Oksidasyon Stabilitelerinin Karşılaştırılması
Etkinlik Adı : YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : TAT TUBA,ÖZDEMİR NECLA,KIRALAN MUSTAFA,BAYRAK ALİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.05.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi : 09.05.2015
Basım Tarihi : 20.04.2015
Bildiri Adı : A Traditional Food: The Turkish Delight (Lokum).
Etkinlik Adı : The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”.
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : KUTLU KANTAR NACİYE,ÖZDEMİR NECLA
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi : 24.10.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : The Comparison of Black Mustard Powder and Black Mustard Essential Oil on İnegöl Meatball in Terms of the Antimicrobial and Sensory Effects.
Etkinlik Adı : The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA,OLUM EMİNE,ÖZLÜK ÇİLAK GİZEM,BAYRAK ALİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi : 26.10.2013
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Bitkisel Yağ Sanayinde Fiziksel Rafinasyonun Önemi
Etkinlik Adı : YABİTED Bitkisel Yağ Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA,KIRALAN MUSTAFA,BAYRAK ALİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 12.04.2012
Etkinlik Bitiş Tarihi : 14.04.2012
Basım Tarihi : 01.03.2012
Bildiri Adı : Zeytinyağının Mikroenkapsülasyonu
Etkinlik Adı : III. Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi,
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ÖZDEMİR NECLA,BAYRAK ALİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.05.2012
Etkinlik Bitiş Tarihi : 18.05.2012
Basım Tarihi :

Kitap/Kitap Bölümleri

Kitap Adı : Afet ve Acil Durumlarda Beslenme Yönetimi
Katkı Düzeyi : Bölüm(ler)
Yazar Adı : ÖZDEMİR ORHAN NECLA
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Beslenme ve Diyetetik
Yayın Evi : Akademisyen Kitabevi A.Ş.
Yayın Dili : Türkçe
Bölüm Adı : Afet ve Acil Durumlarda Gıda Yardımlarının Organizasyonu
Basım Türü : Basılı
YIL : 2022

Projeler

Proje Adı : Hiperspektral Resimleme, Kızılötesi Spektroskopileri ve Bilgisayar Tabanlı Resim Tekniginin Makine Ögrenmesi ve Kemometrik Yöntemlerle Birlestirilerek Aromatik Bitkilerde Tür Tayini: Kekik ve Oregano Örnegi.
Başlama Tarihi : 21.09.2023
Bitiş Tarihi :
Proje Türü : -Tübitak 1002
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : "Ketencik Tohumu Müsilajının Katı Yağ İkame Maddesi Olarak Model Üründe Kullanımı
Başlama Tarihi : 01.11.2023
Bitiş Tarihi :
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Yürütücü
Proje Adı : Farklı Besi Uygulamasının Manda Etinden Üretilen Sucuk ve Marine Etin Karakteristik Özellikleri Üzerine Etkisi
Başlama Tarihi : 15.11.2022
Bitiş Tarihi :
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : Antioksidan ve Antimikrobiyal Etkili Fesleğen Uçucu Yağının Mikroenkapsülasyonu ve Model Üründe Uygulanması
Başlama Tarihi : 01.01.2016
Bitiş Tarihi : 01.01.2019
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Projede Görevi : Yürütücü
Proje Adı : Sucuklarda yüzey küf gelişimini önlemede doğal antifungal maddelerle kaplamanın doğal mikrofloraya biyokimyasal değişmelere ve duyusal özelliklere etkisi
Başlama Tarihi : 15.09.2015
Bitiş Tarihi : 30.03.2018
Proje Türü : -Tübitak 1001
Projede Görevi : Bursiyer
Proje Adı : Ayçiçek yağının osidasyon stabilitesinin çörekotu Nigella sativa L yağı kullanılarak artırılması
Başlama Tarihi : 17.03.2014
Bitiş Tarihi : 17.11.2015
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı

Sanatsal Faaliyetler

Henüz Sanatsal Faaliyet Bilgisi Bulunmamaktadır.

Tasarım Bilgisi

Henüz Tasarım Bilgisi Bulunmamaktadır.

Öğrenim Bilgileri

Doktora

2013 - 2019

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

Tez Adı: FESLEĞEN (Ocimum basilicum L.) UÇUCU YAĞININ PÜSKÜRTEREK KURUTMA TEKNİĞİ İLE MİKROENKAPSÜLASYONU VE MODEL ÜRÜNDE UYGULANMASI

Yüksek Lisans

2010 - 2013

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Karabiber (Piper nigrum L.) Oleorezinin Dondurarak Kurutma Tekniği ile Mikroenkapsülasyonu

Lisans

2005 - 2009

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İÖ)/

Tez Adı:

Akademik Görev Deneyim

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

2021 -

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

2020 - 2021

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ

KANIK UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU / GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

2019 - 2020

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

2011 - 2019

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

2010 - 2011

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ