Scholar Yayınları
Makale Adı : Changes in quality characteristics and inactivation of Salmonella in cake, including oleogel used as a fat replacer, baked with two different methods
Yazar Bilgisi : N Ozdemir‐Orhan, Z Eroglu, B Omac
Dergi Adı : Journal of Food Science, 2024
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Dergi Adı : Journal of Food Science, 2024
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Determination of the effect of olive oil oleogel as a shortening replacer on quality properties of cake.
Yazar Bilgisi : Z Eroğlu, NÖ Orhan
Dergi Adı :
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 1
Dergi Adı :
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Zeytinyağı oleojelinin şortening ikame maddesi olarak kullanılmasının kekin kalite özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi
Yazar Bilgisi : Z Eroğlu, NÖ Orhan
Dergi Adı : Food and Health 10 (1), 40-51, 2024
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Dergi Adı : Food and Health 10 (1), 40-51, 2024
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Katı Yağ Alternatifi Olarak Çörekotu Yağı Oleojelinin Kraker Yapımında Kullanım Potansiyelinin Araştırılması
Yazar Bilgisi : NÖ ORHAN, Z EROĞLU
Dergi Adı : Black Sea Journal of Engineering and Science 7 (2), 41-42, 2024
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Dergi Adı : Black Sea Journal of Engineering and Science 7 (2), 41-42, 2024
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Characterisation and emulsifying properties of microwave pretreated camelina seed mucilage
Yazar Bilgisi : N Özdemir-Orhan
Dergi Adı : International Journal of Food Science and Technology, 2024
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 2
Dergi Adı : International Journal of Food Science and Technology, 2024
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Structural characterization and oxidative stability of black cumin oil oleogels prepared with natural waxes
Yazar Bilgisi : NO Orhan, Z Eroglu
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation 46 (12), e17211, 2022
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 12
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation 46 (12), e17211, 2022
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 12
Makale Adı : Fabrication and characterization of basil essential oil microcapsule-enriched mayonnaise and its antimicrobial properties against Escherichia coli and Salmonella Typhimurium
Yazar Bilgisi : N Ozdemir, A Bayrak, T Tat, ZN Yanık, F Altay, AK Halkman
Dergi Adı : Food Chemistry 359, 129940, 2021
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 17
Dergi Adı : Food Chemistry 359, 129940, 2021
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 17
Makale Adı : Microencapsulation of basil essential oil: Utilization of gum arabic/whey protein isolate/maltodextrin combinations for encapsulation efficiency and in vitro release
Yazar Bilgisi : N Ozdemir, A Bayrak, T Tat, F Altay, M Kiralan, A Kurt
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization 15, 1865-1876, 2021
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 63
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization 15, 1865-1876, 2021
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 63
Makale Adı : Contribution of surface application of chitosan–thyme and chitosan–rosemary essential oils to the volatile composition, microbial profile, and physicochemical and sensory …
Yazar Bilgisi : ED Soncu, N Özdemir, B Arslan, S Küçükkaya, A Soyer
Dergi Adı : Meat Science 166, 108127, 2020
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 45
Dergi Adı : Meat Science 166, 108127, 2020
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 45
Makale Adı : Microbiological, physicochemical and sensory characteristics of Turkish fermented sausages (sucuk) coated with chitosan-essential oils
Yazar Bilgisi : ED Soncu, B Arslan, D Ertürk, S Küçükkaya, N Özdemir, A Soyer
Dergi Adı : Lwt 97, 198-204, 2018
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 50
Dergi Adı : Lwt 97, 198-204, 2018
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 50
Makale Adı : Effect of different drying methods on the essential oil yield, composition and antioxidant activity of Origanum vulgare L. and Origanum onites L.
Yazar Bilgisi : N Ozdemir, Y Ozgen, M Kiralan, A Bayrak, N Arslan, MF Ramadan
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization 12, 820-825, 2018
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 102
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization 12, 820-825, 2018
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 102
Makale Adı : Preparation of black pepper oleoresin inclusion complexes based on beta-cyclodextrin for antioxidant and antimicrobial delivery applications using kneading and freeze drying …
Yazar Bilgisi : N Ozdemir, CC Pola, BN Teixeira, LE Hill, A Bayrak, CL Gomes
Dergi Adı : LWT 91, 439-445, 2018
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 57
Dergi Adı : LWT 91, 439-445, 2018
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 57
Makale Adı : Effect of black cumin oil on the oxidative stability and sensory characteristics of mayonnaise
Yazar Bilgisi : N Ozdemir, MN Kantekin-Erdogan, T Tat, A Tekin
Dergi Adı : Journal of food science and technology 55, 1562-1568, 2018
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 65
Dergi Adı : Journal of food science and technology 55, 1562-1568, 2018
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 65
Makale Adı : Encapsulation of clove essential oil in hydroxypropyl beta‐cyclodextrin for characterization, controlled release, and antioxidant activity
Yazar Bilgisi : H Cetin Babaoglu, A Bayrak, N Ozdemir, N Ozgun
Dergi Adı : Journal of food processing and preservation 41 (5), e13202, 2017
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 117
Dergi Adı : Journal of food processing and preservation 41 (5), e13202, 2017
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 117
Makale Adı : Development of carbohydrate-based nano-microstructures loaded with fish oil by using electrohydrodynamic processing
Yazar Bilgisi : PJ García-Moreno, N Özdemir, K Stephansen, RV Mateiu, Y Echegoyen, ...
Dergi Adı : Food Hydrocolloids 69, 273-285, 2017
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 70
Dergi Adı : Food Hydrocolloids 69, 273-285, 2017
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 70
Makale Adı : Blends of cold pressed black cumin oil and sunflower oil with improved stability: A study based on changes in the levels of volatiles, tocopherols and thymoquinone during …
Yazar Bilgisi : M Kiralan, M Ulaş, A Özaydin, N Özdemır, G Özkan, A Bayrak, ...
Dergi Adı : Journal of Food Biochemistry 41 (1), e12272, 2017
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 97
Dergi Adı : Journal of Food Biochemistry 41 (1), e12272, 2017
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 97
Makale Adı : Effect of hazelnut roasting on the oil properties and stability under thermal and photooxidation
Yazar Bilgisi : G Özkan, M Kiralan, E Karacabey, G Çalik, N Özdemir, T Tat, A Bayrak, ...
Dergi Adı : European Food Research and Technology 242, 2011-2019, 2016
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 28
Dergi Adı : European Food Research and Technology 242, 2011-2019, 2016
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 28
Makale Adı : Changes in hexanal, thymoquinone and tocopherols levels in blends from sunflower and black cumin oils as affected by storage at room temperature
Yazar Bilgisi : M Kiralan, M Ulas, A Ozaydin, N Ozdemir, G Ozkan, A Bayrak, ...
Dergi Adı : Rivista Italiana Delle Sostanze Grasse 93 (4), 2016
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 13
Dergi Adı : Rivista Italiana Delle Sostanze Grasse 93 (4), 2016
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 13
Makale Adı : Oxidative Stability of Nano-Microstructures containing fish oil
Yazar Bilgisi : PJG Moreno, N Özdemir, KB Stephansen, RV Mateiu, Y Echegoyen, ...
Dergi Adı : 1st International Symposium on Lipid Oxidation and Antioxidants, 2016
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı :
Dergi Adı : 1st International Symposium on Lipid Oxidation and Antioxidants, 2016
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Türkiye'de Gıda Endüstrisi kaynaklı Biyokütle ve Biyoyakıt Potansiyeli
Yazar Bilgisi : E Deniz, G Yesilören, N Özdemir, A İşçi
Dergi Adı : Gıda 40 (1), 47-54, 2015
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 21
Dergi Adı : Gıda 40 (1), 47-54, 2015
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 21
Makale Adı : Synthesis and characterization of nano‐encapsulated black pepper oleoresin using hydroxypropyl beta‐cyclodextrin for antioxidant and antimicrobial applications
Yazar Bilgisi : BN Teixeira, N Ozdemir, LE Hill, CL Gomes
Dergi Adı : Journal of Food Science 78 (12), N1913-N1920, 2013
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 55
Dergi Adı : Journal of Food Science 78 (12), N1913-N1920, 2013
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 55