Makaleler
Makale Adı : Evaluation of Some Quality Characteristics of Fermented Kangal (Coil) Sucuks Produced by Butchers with Traditional Methods in terms of Compliance with Standards
Dergi Adı : Kocatepe Veterinary Journal
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Bitlis Eren Üniversitesinde Öğrenim Gören Öğrencilerin Gıda Hijyeni ve Kişisel Hijyen Hakkındaki Bilgi Düzeyleri
Dergi Adı : Rahva Teknik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : The Effect of Zivzik Pomegranate Juice on the Physico-chemical and Sensorial Properties of Kefir Produced by Conventional Method
Dergi Adı : Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Presence and Prevalence of Listeria Species in the Inci Kefali (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811)
Dergi Adı : Van Veterinary Journal
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Tatvan’da Tüketime Sunulan Tavuk Dönerlerin Mikrobiyolojik Kalitesi
Dergi Adı : Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Tatvan Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Süt ve Süt Tüketimi Hakkındaki Düşünce ve Davranışları
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Geleneksel Olarak Üretilen Bitlis Tulum Peyniri ve Bazı Kimyasal Kalite Özellikleri
Dergi Adı : BEÜ Fen Bilimleri Dergisi
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Microbiological Quality of Packaged and Unpackaged Ice Cream Sold in Van Province
Dergi Adı : Van Veterinary Journal
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Determination of Afltoxin M1 Levels in Unpackaged Sold Raw Cow s Milk
Dergi Adı : Van Veterinary Journal
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : Oxidant antioxidant status of herbs Allium vineale and Chaerophyllum macropodum used for manufacture of Van herby cheese
Dergi Adı : International Journal of Scientific and Technological Research
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : Presence of Escherichia coli O157 and O157 H7 in raw milk and Van herby cheese
Dergi Adı : Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : The microbiological quality of grilled meats kebabs and salads consumed in Sanliurfa restaurants
Dergi Adı : International Journal of Scientific and Technological Research
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : Gıda teknolojisinde ışınlamanın yeri ve önemi
Dergi Adı : Harran Üniv Vet Fak Derg
Yayın Tarihi : 2014
Makale Adı : Dondurulmuş olarak Muhafaza Edilen İnci Kefali nde Chalcalburnus tarichi Pallas 1811 Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yayın Tarihi : 2011
Makale Adı : Chemical Compositions and Mineral Contents of Herbs Added to Dairy Products in East Anatolia Region of Turkey
Dergi Adı : Reviews in Analytical Chemistry
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : Survey of Trace Metals in Turkish Kes Cheese
Dergi Adı : Reviews in Analytical Chemistry
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : Effects of Fat Content on Survival of Listeria monocytogenes in Yogurt Fermentation and Storage
Dergi Adı : Indian Veterinary Journal
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : The fate of two Listeria monocytogenes serotypes in cig kofte at different storage temperatures
Dergi Adı : Meat Science
Yayın Tarihi : 2007
Makale Adı : Effect of Ripening Time on Mineral Contents of Herby Cheese
Dergi Adı : Journal of Animal and Veterinary Advances
Yayın Tarihi : 2006
Makale Adı : Salamura Otlu Peynirde Olgunlaşma Süresince Mineral Madde Değişimi
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yayın Tarihi : 2005
Makale Adı : İnek Sütünden Üretilerek Cam Kavanozlarda Olgunlaştırılan Tulum Peynirinin Bazı Özellikleri
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yayın Tarihi : 2005
Makale Adı : Otlu Peynir Üretiminde Kullanılan Otların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Nitelikleri
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yayın Tarihi : 2005
Makale Adı : Otlu Peynirlerin Mineral Madde ve Ağır Metal İçerikleri
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yayın Tarihi : 2005
Makale Adı : Influence of Brine Concentration on Chemical Microbiological and Sensory Characteristics of Herby Cheese
Dergi Adı : Indian Veterinary Journal
Yayın Tarihi : 2005
Makale Adı : The Effect of Salt Concentration on Some Characteristics in Herby Cheese
Dergi Adı : Pakistan Journal of Nutrition
Yayın Tarihi : 2004
Makale Adı : Otlu Lorların Mineral Madde ve Ağır Metal İçerikleri
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yayın Tarihi : 2004
Makale Adı : Van da Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Süt Ürünlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kaliteleri Üzerine Bir Araştırma
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yayın Tarihi : 2001
Makale Adı : Van Piyasasında Tüketime Sunulan Fermente Türk Sucuklarının Fiziksel Kimyasal Mikrobiyolojik ve Organoleptik Niteliklerinin İncelenmesi
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yayın Tarihi : 1996
Makale Adı : Van Piyasasında Tüketime Sunulan Salamura Beyaz Peynirlerin Mikrobiyolojik Kimyasal Fiziksel ve Duyusal Niteliklerinin İncelenmesi
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yayın Tarihi : 1995
Makale Adı : Van Gölünün Mikrobiyolojik Kirliliği ve Halk Sağlığı Açısından Değerlendirilmesi
Dergi Adı : Veterinarium
Yayın Tarihi : 1995
Bildiriler
Bildiri Adı : MILK CONSUMPTION HABITS AND AWARENESS OF UNIVERSITY STUDENTS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Yazar Bilgisi : SANCAK HAKAN, BAŞAT DERELİ DİLARA
Alan Bilgisi : Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.12.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi : 05.12.2021
Basım Tarihi : 30.12.2021
Bildiri Adı : SİİRT’TE GELENEKSEL OLARAK ÜRETİLEN FERMENTE SUCUKLARIN HİJYENİK KALİTESİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT, SANCAK HAKAN
Alan Bilgisi : Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.12.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi : 05.12.2021
Basım Tarihi : 30.12.2021
Bildiri Adı : Chemical and Microbiological Properties of Bitlis Tulum CheeseTraditionally Produced and Presented in Market
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Yazar Bilgisi : SANCAK HAKAN,İŞLEYİCİ ÖZGÜR,TUNCAY RABİA MEHTAP,SANCAK YAKUP CAN
Alan Bilgisi : Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Zootekni
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12.05.2018
Basım Tarihi : 12.05.2018
Bildiri Adı : LOADING DENSITY CALCULATIONS IN SLAUGHTER ANIMALS TRANSPORTATION BY DIFFERENT MODES
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : SANCAK HAKAN,ONUR KAHRAMAN,İŞLEYİCİ ÖZGÜR,SANCAK YAKUP CAN
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Deniz ve Gemi Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 05.05.2018
Basım Tarihi : 03.05.2018
Bildiri Adı : KASAPLIK HAYVANLARIN NAKLİNDE KULLANILAN RAMPALARIN ÖZELLİKLERİ
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : SANCAK HAKAN,ONUR KAHRAMAN
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Deniz ve Gemi Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.06.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 22.06.2018
Basım Tarihi : 16.07.2018
Bildiri Adı : NAKLEDİLEN KASAPLIK HAYVANLARIN YÜKLEME/TAHLİYE İŞLEMLERİNDE GÖREVLİ PERSONELİN EĞİTİM DÜZEYLERİNİN HAYVAN REFAHI ÜZERİNE ETKİLERİ
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ONUR KAHRAMAN,SANCAK HAKAN
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Deniz ve Gemi Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.06.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 22.06.2018
Basım Tarihi : 16.07.2018
Bildiri Adı : Chemical compositions and mineral contents of regional and global herbs added to dairy products in East Anatolia region of Turkey
Bildiri Türü : Poster
Yazar Bilgisi : SANCAK HAKAN,KILIÇEL FEVZİ,TARAKÇI ZEKAİ,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi : Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi : 04.10.2015
Basım Tarihi : 23.10.2015
Kitap/Kitap Bölümleri
Kitap Adı : Some Novel Applications In The Food Industry
Yazar Adı : HALLAÇ BÜLENT, SANCAK HAKAN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Yayın Evi : Serüven Publishing
Yayın Dili : İngilizce
Bölüm Adı : GENERAL PROPERTIES OF SESAME (SESAMUM INDICUM L.) AND ITS USAGE OPPORTUNITIES IN THE FOOD INDUSTRY
Basım Türü : Basılı+Elektronik
YIL : 2023
Projeler
Proje Adı : TATVAN'DA TÜKETİME SUNULAN TAVUK DÖNER KEBAPLARININ MİKROBİYOLOJİK KALİTESİ
Bitiş Tarihi : 31.07.2019
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Yürütücü
Proje Adı : Siirt'e Özgü Zivzik Narı Suyunun, geleneksel yöntemle üretilen kefir üzerine etkilerinin araştırılması.
Bitiş Tarihi : 26.07.2019
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : Bitlis Eren Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin Kurulması
Bitiş Tarihi : 31.12.2010
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : Soğukta Muhafaza Edilen Gökkuşağı Alabalığında Oncorchynchus mykiss Walbaum 1792 Muhafaza Süresince Meydana Gelen Kalite Değişimleri
Bitiş Tarihi : 31.12.2010
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : Dondurulmuş Olarak ve 4oC de Muhafaza Edilen İnci Kefalinde Chalcalburnus tarichi Pallas 1811 Biyojen Amin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 31.12.2010
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : Çiğ Süt ve Otlu Peynirlerde Escherichia coli O157 H7 nin Varlığı
Bitiş Tarihi : 06.05.2008
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : İnci Kefalinde Chalcalburnus tarichi Pallas 1811 Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı
Bitiş Tarihi : 31.12.2004
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : Van Piyasasında Tüketime Sunulan Salamura Beyaz Peynirlerin Mikrobiyolojik Kimyasal Fiziksel ve Duyusal Niteliklerinin İncelenmesi
Bitiş Tarihi : 29.12.1995
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : Van Piyasasında Tüketime Sunulan Fermente Türk Sucuklarının Fiziksel Kimyasal Mikrobiyolojik ve Organoleptik Niteliklerinin İncelenmesi
Bitiş Tarihi : 29.12.1995
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Sanatsal Faaliyetler
Henüz Sanatsal Faaliyet Bilgisi Bulunmamaktadır.
Tasarım Bilgisi
Henüz Tasarım Bilgisi Bulunmamaktadır.
Öğrenim Bilgileri
Lisans
1987 - 1992
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ/BİYOLOJİ BÖLÜMÜ/
Tez Adı:
Yüksek Lisans
1993 - 1995
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (DR)/
Tez Adı: Van piyasasında tüketime sunulan salamura beyaz peynirlerin mikrobiyolojik, kimyasal, fiziksel ve duyusal niteliklerinin incelenmesi
Doktora
1999 - 2005
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (DR)/
Tez Adı: İnci Kefalinde (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) Listeria türlerinin varlığı ve yaygınlığı
Akademik Görev Deneyim
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
2023 -
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
YARDIMCI DOÇENT
2007 -
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
TATVAN MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
YARDIMCI DOÇENT
2006 - 2007
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
TATVAN MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA TEKNOLOJİSİ PR.
UZMAN
2005 - 2006
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ / BESİN-GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2000 - 2005
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (DR)
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
1993 - 1995
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (DR)