Scholar Yayınları

Makale Adı : Dondurularak muhafaza edilen Van Gölü inci kefalinde (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) ambalajlamanın ve muhafaza süresinin kalite değişiklikleri üzerine etkisi

Yazar Bilgisi : E Sağun, K Ekici, H Sancak, İ Yörük, HA Duyar
Dergi Adı : Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 17 (2), 178-186, 2024
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Farklı Şekillerde İşlenerek Soğukta (+ 4° C) Muhafaza Edilen İnci Kefalinde (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) Muhafaza Süresince Meydana Gelen Kalite Değişiklikleri

Yazar Bilgisi : E Sağun, K Ekici, H Sancak, İ Yörük, HA Duyar
Dergi Adı : Van Veterinary Journal 35 (3), 173-183, 2024
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Bitlis Eren Üniversitesinde Öğrenim Gören Öğrencilerin Gıda Hijyeni ve Kişisel Hijyen Hakkındaki Bilgi Düzeyleri

Yazar Bilgisi : R Erbudak, H Sancak
Dergi Adı : Rahva Teknik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi 2 (2), 150-170, 2022
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Evaluation of Some Quality Characteristics of Fermented Sucuks Produced by Butchers with Traditional Methods in terms of Compliance with Standards

Yazar Bilgisi : B Hallaç, H Sancak
Dergi Adı : Kocatepe Veterinary Journal 15 (4), 460-469, 2022
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :

Makale Adı : SİİRT’TE GELENEKSEL OLARAK ÜRETİLEN FERMENTE SUCUKLARIN HİJYENİK KALİTESİ

Yazar Bilgisi : B HALLAÇ, H SANCAK
Dergi Adı : 1 st INTERNATIONAL RAHVA TECHNICAL AND SOCIAL RESEARCHES CONGRESS, 1, 2021
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :

Makale Adı : ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SÜT TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI VE FARKINDALIKLARI

Yazar Bilgisi : H SANCAK, DB DERELİ
Dergi Adı : 1 st INTERNATIONAL RAHVA TECHNICAL AND SOCIAL RESEARCHES CONGRESS, 20, 2021
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :

Makale Adı : The Effect of Zivzik Pomegranate Juice on the Physico-chemical and Sensorial Properties of Kefir Produced by Conventional Method

Yazar Bilgisi : B Hallaç, H Sancak
Dergi Adı : Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 10 (1), 16-23, 2021
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : Tatvan’da tüketime sunulan tavuk dönerlerin mikrobiyolojik kalitesi

Yazar Bilgisi : H Sancak, Ö İşleyici, E Sağun, K Ekici, DB Dereli, YC Sancak
Dergi Adı : Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 9 (4), 1514-1526, 2020
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Presence and Prevalence of Listeria Species in the Inci Kefali (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811)

Yazar Bilgisi : H Sancak, E Sağun
Dergi Adı : Van Veterinary Journal 31 (2), 78-82, 2020
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Tatvan Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin süt ve süt tüketimi hakkındaki düşünce ve davranışları

Yazar Bilgisi : H Sancak, DB Dereli
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 8 (1), 7-15, 2019
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : Opinion and behaviors of Tatvan Vocational School students about milk and milk consumption.

Yazar Bilgisi : H Sancak, DB Dereli
Dergi Adı :
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : Traditionally Produced Bitlis Tulum Cheese In Turkey And Its Some Chemical Quality Properties

Yazar Bilgisi : H Sancak, Ö Işleyici, R Tuncay Mehtap, Y Sancak Can
Dergi Adı :
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Geleneksel olarak üretilen Bitlis tulum peyniri ve bazı kimyasal kalite özellikleri

Yazar Bilgisi : H Sancak, Ö İşleyici, RM Tuncay, YC Sancak
Dergi Adı : Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 7 (2), 380-389, 2018
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 18

Makale Adı : Microbiological quality of packaged and unpackaged ice cream sold in Van province

Yazar Bilgisi : O Isleyici, H Sancak, RM Tuncay
Dergi Adı : Van Veterinary Journal 27 (2), 57-67, 2016
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : Van ilinde satışa sunulan ambalajlı ve ambalajsız dondurmaların mikrobiyolojik kalitesi

Yazar Bilgisi : Ö İşleyici, H Sancak, RM Tuncay
Dergi Adı : Van Veterinary Journal 27 (2), 57-67, 2016
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 8

Makale Adı : Ambalajsız olarak satışa sunulan çiğ inek sütlerinde aflatoksin M1 düzeyinin belirlenmesi

Yazar Bilgisi : Ö İşleyici, YC Sancak, H Sancak, U Mercan Yücel
Dergi Adı : Van Veterinary Journal 26 (3), 151-155, 2015
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 6

Makale Adı : Determination of aflatoxin M1 levels in unpackaged sold raw cow's milk

Yazar Bilgisi : O Isleyici, YC Sancak, H Sancak, U Mercan Yucel
Dergi Adı : Van Veterinary Journal 26 (3), 151-155, 2015
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 14

Makale Adı : Presence of Escherichia coli O157 and O157:H7 in raw milk and Van herby cheese

Yazar Bilgisi : YC Sancak, H Sancak, O Isleyici, H Durmaz
Dergi Adı : Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy 59 (4), 511-514, 2015
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 40

Makale Adı : Oxidant/antioxidant status of herbs Allium vineale and Chaerophyllum macropodum used for manufacture of Van herby cheese

Yazar Bilgisi : H Durmaz, O Aygun, H Sancak, H Celik
Dergi Adı : International Journal of Scientific and Technological Research 1 (1), 288-296, 2015
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 5

Makale Adı : The microbiological quality of grilled meats (kebabs) and salads consumed in Sanliurfa restaurants

Yazar Bilgisi : H Durmaz, O Aygun, H Sancak
Dergi Adı : International Journal of Scientific and Technological Research 1 (1), 297-302, 2015
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 8

Makale Adı : Role and importance of irradiation for food technology

Yazar Bilgisi : H Durmaz, H Sancak
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3 (1), 33-41, 2014
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Gıda teknolojisinde ışınlamanın yeri ve önemi

Yazar Bilgisi : H Durmaz, H Sancak
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3 (1), 33-41, 2014
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 6

Makale Adı : The determination of biogenic amines formation and microbiological features in frozen stored in pearle mullet (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811)

Yazar Bilgisi : K Ekici, E Sagun, YC Sancak, H Sancak, IH Yoruk, O Isleyici
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 22 (2), 93-99, 2011
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Dondurulmuş olarak muhafaza edilen inci kefalinde (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) biyojen amin oluşumu ve mikrobiyolojik değişimlerin belirlenmesi

Yazar Bilgisi : K Ekici, E Sağun, YC Sancak, H Sancak, İH Yörük, Ö İşleyici
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 22 (2), 93-99, 2011
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 9

Makale Adı : Survey of trace metals in Turkish kes cheese

Yazar Bilgisi : F Κılıcel, Ζ Tarakci, Η Sancak, Η Durmaz
Dergi Adı : Reviews in Analytical Chemistry 27 (2), 101-109, 2008
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 15

Makale Adı : Effects of fat content on survival of Listeria monocytogenes in yogurt fermentation and storage

Yazar Bilgisi : H Durmaz, E Sagun, Z Tarakci, H Sancak
Dergi Adı : Indian Veterinary Journal 85 (11), 1187-1189, 2008
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Chemical compositions and mineral contents of herbs added to dairy products in East Anatolia Region of Turkey

Yazar Bilgisi : H Sancak, F Kilicel, Z Tarakci, H Durmaz
Dergi Adı : Reviews in Analytical Chemistry 27 (2), 111-122, 2008
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 4

Makale Adı : The fate of two Listeria monocytogenes serotypes in “cig kofte” at different storage temperatures

Yazar Bilgisi : H Durmaz, E Sagun, H Sancak, O Sagdic
Dergi Adı : Meat Science 76 (1), 123-127, 2007
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 27

Makale Adı : Effect of ripening time on mineral contents of herby cheese

Yazar Bilgisi : H Durmaz, Z Tarakci, E Sagun, H Sancak
Dergi Adı : Journal of Animal and Veterinary Advances 5 (12), 1050-1052, 2006
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 4

Makale Adı : Salamura otlu peynirde olgunlaşma süresince mineral madde değişimi

Yazar Bilgisi : E Sağun, Z Tarakçı, H Sancak, H Durmaz
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16 (1), 21-25, 2005
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 36

Makale Adı : Some properties of Tulum cheese produced from cow’s milk and ripened in glass jars

Yazar Bilgisi : Z Tarakci, E Kucukoner, H Sancak, K Ekici
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16 (1), 9-14, 2005
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Change of mineral content in pickled herby cheese during ripening

Yazar Bilgisi : E Sağun, Z Tarakçı, H Sancak, H Durmaz
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16 (1), 21-25, 2005
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Otlu peynir üretiminde kullanılan otların mikrobiyolojik ve kimyasal nitelikleri

Yazar Bilgisi : E Sağun, H Durmaz, H Sancak
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi 8 (1-2), 33-38, 2005
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Influence of brine concentration on chemical, microbiological and sensory characteristics of herby cheese

Yazar Bilgisi : Z Tarakci, H Durmaz, E Sagun, H Sancak
Dergi Adı : Indian Veterinary Journal 82 (3), 279-282, 2005
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 12

Makale Adı : İnek sütünden üretilerek cam kavanozlarda olgunlaştırılan tulum peynirinin bazı özellikleri

Yazar Bilgisi : Z Tarakçı, E Küçüköner, H Sancak, K Ekici
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16 (1), 9-14, 2005
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 65

Makale Adı : Otlu peynirlerin mineral madde ve ağır metal içerikleri

Yazar Bilgisi : Z Tarakçı, H Sancak, H Durmaz, F Kılıçel
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi 8 (1-2), 18-23, 2005
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 5

Makale Adı : Mineral and heavy metal contents of herby lors

Yazar Bilgisi : F Kilicel, Z Tarakci, H Sancak, H Durmaz
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi 14 (1), 41-45, 2004
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 5

Makale Adı : Otlu lorların mineral madde ve ağır metal içerikleri

Yazar Bilgisi : F Kılıçel, Z Tarakçı, H Sancak, H Durmaz
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi 14 (1), 41-45, 2004
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 20

Makale Adı : The effect of salt concentration on some characteristics in herby cheese

Yazar Bilgisi : Z Tarakci, E Sagun, H Sancak, H Durmaz
Dergi Adı : Pakistan Journal of Nutrition 3 (4), 232-236, 2004
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 21

Makale Adı : Van'da kahvaltı salonlarında tüketime sunulan süt ürünlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal kaliteleri üzerine bir araştırma

Yazar Bilgisi : E Sağun, H Sancak, H Durmaz
Dergi Adı : Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, 22-23 Mayıs 2003, Bornova …, 2003
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 44

Makale Adı : Van’da kahvaltı salonlarında tüketime sunulan süt ürünlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal kaliteleri üzerine bir araştırma

Yazar Bilgisi : E Sağun, H Sancak, H Durmaz
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 12, 108-112, 2001
Yayın Tarihi : 2001
Atıf Sayısı : 44

Makale Adı : Van piyasasında tüketime sunulan fermente Türk sucuklarının fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve organoleptik niteliklerinin incelenmesi

Yazar Bilgisi : YC Sancak, S Kayaardı, E Sağun, Ö İşleyici, H Sancak
Dergi Adı : YYÜ Vet Fak Derg 7 (1-2), 67-73, 1996
Yayın Tarihi : 1996
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Studies on the physical, chemical, microbiological and organoleptlcal properties of the Turkish fermented sausages consumed in Van

Yazar Bilgisi : YC Sancak, S Kayaardı, E Sağun, Ö İşleyici, H Sancak
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7 (1-2), 67-73, 1996
Yayın Tarihi : 1996
Atıf Sayısı : 6

Makale Adı : Van piyasasında tüketime sunulan fermente Türk sucuklarının fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve organoleplik niteliklerinin incelenmesi

Yazar Bilgisi : YC Sancak, S Kayaardı, E Sağun, Ö İşleyici, H Sancak
Dergi Adı : YüzüncüYıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7 (1-2), 67-73, 1996
Yayın Tarihi : 1996
Atıf Sayısı : 42

Makale Adı : Van Piyasasında Tüketime Sunulan Salamura Beyaz Peynirlerin Mikrobiyolojik, Kimyasal, Fiziksel ve Duyusal Niteliklerinin İncelenmesi

Yazar Bilgisi : H Sancak
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Van, 1995
Yayın Tarihi : 1995
Atıf Sayısı : 14

Makale Adı : Van Gölünün Mikrobiyolojik Kirliliği ve Halk Sağlığı Açısından Değerlendirilmesi

Yazar Bilgisi : B Boynukara, YC Sancak, B Baydaş, H Sancak, M Berktaş
Dergi Adı : Veterinarium 6 (1-2), 37-39, 1995
Yayın Tarihi : 1995
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Van kedilerinde klinik açıdan önemli bazı kan parametrelerinin normal değerlerinin araştırılması

Yazar Bilgisi : F Yur
Dergi Adı : Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 1993
Yayın Tarihi : 1993
Atıf Sayısı : 5

Makale Adı : GENERAL PROPERTIES OF SESAME (SESAMUM INDICUM L.) AND ITS USAGE OPPORTUNITIES IN THE FOOD INDUSTRY

Yazar Bilgisi : B HALLAÇ, H SANCAK
Dergi Adı : Genel Yayın Yönetmeni/Editor in Chief• C. Cansın Selin Temana Kapak & İç …, 0
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Van Veterinary Journal

Yazar Bilgisi : H SANCAK, N ATASOY, HH ARI, S USLU
Dergi Adı :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :

Makale Adı : LOADING DENSITY CALCULATIONS IN SLAUGHTER ANIMALS TRANSPORTATION BY DIFFERENT MODES

Yazar Bilgisi : H SANCAK, K ONUR, O ISLEYICI, YC SANCAK
Dergi Adı :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve Sağlık Üzerine Etkileri

Yazar Bilgisi : R Güneş, H SANCAK
Dergi Adı :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Soğutularak Muhafaza Edilen Van Gölü İnci Kefalinde (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) Muhafaza Süresinin Kalite Değişiklikleri Üzerine Etkisi

Yazar Bilgisi : E Sağun, K Ekici, H Sancak, İ Yörük, HA Duyar
Dergi Adı : Van Veterinary Journal, 0
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :