Makaleler
Makale Adı : Microwave-assisted extraction of pectin from orange peel using deep eutectic solvents
Yazar Bilgisi : TURAN Özlem, İŞCİ YAKAN ASLI, YILMAZ MERVE SILANUR, TOLUN Aysu, ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE
Dergi Adı : Sustainable Chemistry and Pharmacy
Yayın Tarihi : 2024
Dergi Adı : Sustainable Chemistry and Pharmacy
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : EFFECTS OF MOLAR RATIO, FREQUENCY, WATER CONTENT AND TEMPERATURE ON DIELECTRIC PROPERTIES OF DEEP EUTECTIC SOLVENTS
Yazar Bilgisi : KUTLU KANTAR NACİYE, YILMAZ MERVE SILANUR, ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE, erdem gizem melissa
Dergi Adı : Latin American Applied Research - An international journal
Yayın Tarihi : 2022
Dergi Adı : Latin American Applied Research - An international journal
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Investigation of herbal extracts from St John\u2019s wort (Hypericum perforatum) and geranium (Perlargonium graveolens) and their usage as instant herbal tea
Yazar Bilgisi : YILMAZ MERVE SILANUR, KÖŞKER Kübra, Arslan Hicran, Atunkara Fatoş, Erslan Serap, ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE
Dergi Adı : Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
Yayın Tarihi : 2021
Dergi Adı : Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Gıdalardan Biyoaktif Bileşiklerin Ekstraksiyonunda Derin Ötektik Çözücülerin Kullanımı
Yazar Bilgisi : KUTLU KANTAR NACİYE, YILMAZ MERVE SILANUR, İŞCİ YAKAN ASLI, ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE
Dergi Adı : Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yayın Tarihi : 2021
Dergi Adı : Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : FENOLİK BİLEŞİKLERİN ALIÇ MEYVESİNDEN (Creategus monogyna) MİKRODALGA VE ULTRASES DESTEKLİ YÖNTEMLER İLE EKSTRAKSİYONU
Yazar Bilgisi : YILMAZ MERVE SILANUR, KUTLU KANTAR NACİYE, erdem gizem melissa, ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE, İŞCİ YAKAN ASLI
Dergi Adı : GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
Yayın Tarihi : 2021
Dergi Adı : GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Comparison of antifungal activity of essential oils of clove, lemongrass and thyme for natural preservation of dried apricots
Yazar Bilgisi : DEBONNE ELS, YILMAZ MERVE SILANUR, ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE, EECHKOUT MIA
Dergi Adı : Food Science and Technology International
Yayın Tarihi : 2021
Dergi Adı : Food Science and Technology International
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : KUŞBURNU (Rosa canina) FENOLİK BİLEŞİKLERİNİN MİKROENKAPSÜLASYONU
Yazar Bilgisi : ERDEM FURKAN, GÜNDOĞAN EDA NUR, YILMAZ MERVE SILANUR, SEZGİN İREM, SUMMAKOĞLU YAĞMUR, ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE
Dergi Adı : GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
Yayın Tarihi : 2021
Dergi Adı : GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : THE STUDY ON THE ENZYME RELEVANCES OF Staphylococcus aureusISOLATED FROM RAW MILK
Yazar Bilgisi : ÖZLÜK ÇİLAK GİZEM,BALÇIK FATMA MERVE,YILMAZ MERVE SILANUR,ÖNAL ELÇİN,ŞENER MEHTAP,HALKMAN ABDULKADİR
Dergi Adı : European International Journal of Science and Technology
Yayın Tarihi : 2020
Dergi Adı : European International Journal of Science and Technology
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Phenolic content and some physical properties of dried broccoli as affected by drying method
Yazar Bilgisi : YILMAZ MERVE SILANUR,ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE,BARUTÇU MAZI IŞIL,MAZI BEKİR GÖKÇEN
Dergi Adı : Food Science and Technology International
Yayın Tarihi : 2019
Dergi Adı : Food Science and Technology International
Yayın Tarihi : 2019
Bildiriler
Bildiri Adı : Effect of Drying Methods on Drying Kinetics and Quality of Black Chokeberries
Etkinlik Adı : FOODSIM 2024
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Yazar Bilgisi : YILMAZ MERVE SILANUR,ÖZDEMİR ORHAN NECLA
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Temel İşlemler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.04.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi : 11.04.2024
Basım Tarihi :
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Yazar Bilgisi : YILMAZ MERVE SILANUR,ÖZDEMİR ORHAN NECLA
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Temel İşlemler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.04.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi : 11.04.2024
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Comparison on Pastırma Processing by the Conventional Method and Microwave Drying: Physical, Biochemical, Microbiological, and Sensory Aspects
Etkinlik Adı : 65th International Congress of Meat Science and Technology
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE,KUTLU KANTAR NACİYE,YILMAZ MERVE SILANUR,OLUM EMİNE,ORHAN YANIKAN ESİN,TAĞI ŞEREF,AYHAN KAMURAN,İŞCİ YAKAN ASLI,Barbosa Canovas Gustavo,CANDOĞAN KEZBAN
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.08.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi : 09.08.2019
Basım Tarihi : 01.10.2019
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE,KUTLU KANTAR NACİYE,YILMAZ MERVE SILANUR,OLUM EMİNE,ORHAN YANIKAN ESİN,TAĞI ŞEREF,AYHAN KAMURAN,İŞCİ YAKAN ASLI,Barbosa Canovas Gustavo,CANDOĞAN KEZBAN
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.08.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi : 09.08.2019
Basım Tarihi : 01.10.2019
Bildiri Adı : Total phenolic content and color values of dried broccoli
Etkinlik Adı : The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : YILMAZ MERVE SILANUR,ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE,BARUTÇU MAZI IŞIL,MAZI BEKİR GÖKÇEN
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 21.04.2018
Basım Tarihi : 19.04.2018
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : YILMAZ MERVE SILANUR,ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE,BARUTÇU MAZI IŞIL,MAZI BEKİR GÖKÇEN
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 21.04.2018
Basım Tarihi : 19.04.2018
Bildiri Adı : Pulsed Electric Field Applications In Foods, 3rd International Congress on Food Technology
Etkinlik Adı : Pulsed Electric Field Applications In Foods, 3rd International Congress on Food Technology
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : YILMAZ MERVE SILANUR,arslan hicran,ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE,İŞCİ YAKAN ASLI
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12.10.2018
Basım Tarihi : 10.10.2018
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : YILMAZ MERVE SILANUR,arslan hicran,ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE,İŞCİ YAKAN ASLI
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12.10.2018
Basım Tarihi : 10.10.2018
Bildiri Adı : Thin layer models of microwave drying of broccoli
Etkinlik Adı : Innovations in Food Science and Technology
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : YILMAZ MERVE SILANUR,ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE,BARUTÇU MAZI IŞIL,MAZI BEKİR GÖKÇEN
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12.05.2017
Basım Tarihi : 10.05.2017
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : YILMAZ MERVE SILANUR,ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE,BARUTÇU MAZI IŞIL,MAZI BEKİR GÖKÇEN
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12.05.2017
Basım Tarihi : 10.05.2017
Kitap/Kitap Bölümleri
Henüz Kitap/Kitap Bölümü Bilgisi Bulunmamaktadır.
Projeler
Proje Adı : Ketencik Tohumu Müsilajının Katı Yağ İkame Maddesi Olarak Model Üründe Kullanımı
Başlama Tarihi : 17.10.2023
Bitiş Tarihi : 16.10.2024
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Bitiş Tarihi : 16.10.2024
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : Yenilikçi Yöntemler ile Ekstrakte Edilen Bitki Müsilajlarının Karakterizasyonu, Çay Atığı Ekstraktı Mikrokapsüllerinde Kaplama Maddesi Olarak Kullanımlarının ve 3d Yazıcı ile Üretilen Mikrokapsül İlaveli Model Gıdaların İncelenmesi
Başlama Tarihi : 01.05.2023
Bitiş Tarihi :
Proje Türü : -Tübitak 1005
Projede Görevi : Araştırmacı
Bitiş Tarihi :
Proje Türü : -Tübitak 1005
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : Derin Ötektik Çözgenler Kullanılarak Yeşil Teknolojilerle Karasu Fenolik Bileşiklerinin Ekstraksiyonu ve Mikroenkapsülasyonu
Başlama Tarihi : 01.10.2021
Bitiş Tarihi : 24.05.2024
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Projede Görevi : Araştırmacı
Bitiş Tarihi : 24.05.2024
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : Gıda uygulamaları için sıcaklık kontrollü frekans ayarı yapabilen değişken frekans mikrodalga sistemi tasarımı
Başlama Tarihi : 15.08.2018
Bitiş Tarihi :
Proje Türü : -Tübitak 1005
Projede Görevi : Bursiyer
Bitiş Tarihi :
Proje Türü : -Tübitak 1005
Projede Görevi : Bursiyer
Proje Adı : PASTIRMA ÜRETİMİNE YENİ BİR YAKLAŞIM MİKRODALGA VE MİKRODALGA VAKUM KURUTMA
Başlama Tarihi : 01.08.2016
Bitiş Tarihi : 01.08.2019
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Bitiş Tarihi : 01.08.2019
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Sanatsal Faaliyetler
Henüz Sanatsal Faaliyet Bilgisi Bulunmamaktadır.
Tasarım Bilgisi
Henüz Tasarım Bilgisi Bulunmamaktadır.
Öğrenim Bilgileri
Doktora
2016 - 2022
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Farklı ön-işleme tekniklerinin kurutulmuş erik ve kayısının fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisi
Yüksek Lisans
2014 - 2015
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Brokolinin mikrodalga kurutma karakteristiklerinin belirlenmesi ve modellenmesi
Lisans
2008 - 2013
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı:
Akademik Görev Deneyim
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
2023 -
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
KANIK UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU / GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2022 - 2023
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
KANIK UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU / GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2017 - 2022
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ