Makaleler
Makale Adı : A hybrid n-ahp-based topsis decision support approach for investigation of the effect of different solvents on the bioactive properties, anticancer, and antimicrobial activities of aronia melanocarpa extract
Dergi Adı : Food Science & Nutrition
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : Combined experimental design based-PROMETHEE approach to evaluate antimicrobial activity and optimization of polyphenol content of Prunus spinosa L. fruit
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : The advantages and trends of lactic acid fermentation in the production of innovative fruit puree: Analysis with PROMETHEE and cluster
Dergi Adı : Journal of Food Science
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : The utilization of vaporized ethyl pyruvate for decontamination of lettuce from E. coli O157:H7
Dergi Adı : International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : AN ASSESSMENT OF INDICATORS OF THE GLOBAL FOOD SECURITY INDEX UTILIZING POST-COVID-19 DATA AND COMPARING COUNTRIES USING MULTI-CRITERIA DECISION MAKING TECHNIQUES
Dergi Adı : Uluslararası Toplumsal Bilimler Dergisi
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Multi-criteria Decision-making Technique Approach to Assess the Microbial Quality and Safety of Fresh-cut Salads Sold at Retail in Istanbul, Turkey
Dergi Adı : Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Evaluation of Global Food Security Index Indicators with 2020 COVID-19 Data and Country Comparisons with Multi-Criteria Decision Making Methods
Dergi Adı : Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Antibacterial efficacy of ethyl pyruvate treatment against Escherichia coli O157:H7 and Salmonella Typhimurium on cherry tomatoes
Dergi Adı : Acta Alimentaria
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Effect of stand-alone and combined ultraviolet and ultrasound treatments on physicochemical and microbial characteristics of pomegranate juice
Dergi Adı : Applied Sciences-Basel
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Detecting cancer metastasis and accompanying protein biomarkers at single cell levels using a 3D-printed microfluidic immunoarray
Dergi Adı : BIOSENSORS BIOELECTRONICS
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Development of probiotic carrier dried apples for consumption as snack food with the impregnation of Lactobacillus paracasei
Dergi Adı : LWT-Food Science and Technology
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Determination of the effect of Ethyl Pyruvate on the surface contamination of sausage to Listeria monocytogenes by using Q-PCR assay
Dergi Adı : JOURNAL OF FOOD SAFETY
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Antimicrobial Susceptibility Test for the Determination of Resistant and Susceptible S. aureus and Enterococcus spp. Using a Multi-Channel Surface Plasmon Resonance Device
Dergi Adı : Diagnostics
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Solvent optimization and characterization of fatty acid profle and antimicrobial and antioxidant activities of Turkish Pistacia terebinthus L. extracts
Dergi Adı : Turkish Journal of Agriculture and Forestry
Yayın Tarihi : 2014
Bildiriler
Bildiri Adı : INVESTIGATION OF ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF VAPORIZED ETHYL PYRUVATE ON KALE INOCULATED WITH SALMONELLA TYPHIMURIUM
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 13.01.2025
Etkinlik Bitiş Tarihi : 15.01.2025
Basım Tarihi : 05.02.2025
Bildiri Adı : Sumak (Rhus Coriaria L.) Meyvesinin Fenolik Bileşikleri İ̇çin Solvent Optimizasyonu
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Yazar Bilgisi : UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.12.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi : 27.12.2024
Basım Tarihi : 01.02.2025
Bildiri Adı : Determination of in vitro Anticarcinogenic Activity of Probiotic Fermented Sour Cherry Beverages
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : AKMAN PERİHAN KÜBRA,TÖRNÜK FATİH,DURAK MUHAMMED ZEKİ,UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM,YETİM HASAN
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi : 10.05.2024
Basım Tarihi : 20.05.2024
Bildiri Adı : CHEMICAL COMPOSITION, ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF Prunus spinosa L. FRUIT EXTRACT
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : metin ezgi,UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM,DURAK MUHAMMED ZEKİ,DERTLİ ENES
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.09.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi : 03.09.2021
Basım Tarihi : 30.12.2021
Bildiri Adı : A novel probiotic carrier fruit-based snack food:Apricot Pestil
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : BAĞDAT ELİF ŞEYMA,UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM,AKMAN PERİHAN KÜBRA,TÖRNÜK FATİH
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 28.04.2018
Basım Tarihi : 06.06.2018
Bildiri Adı : The effect of different extraction methods on total phenolic and antioxidant composition of hawthorn berries
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : UÇAK GÜLSÜM,ÇİÇEK PERİHAN KÜBRA,TÖRNÜK FATİH,YETİM HASAN
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi : 21.04.2018
Basım Tarihi : 19.04.2018
Bildiri Adı : ASSESSMENT OF ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF BLACKTHORN (PRUNUS SPINOSA L.) EXTRACTS ON SOME SELECTED MICROORGANISMS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : DURAK MUHAMMED ZEKİ,UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM,metin ezgi
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12.05.2017
Basım Tarihi : 29.05.2017
Bildiri Adı : DECONTAMINATION OF FRESH-CUT SALADS INOCULATED WITH ESCHERICHIA COLI O157:H7 AND SALMONELLA SPP. UTILIZING DIFFERENT PLANT HYDROSOLS AS A NATURAL FOOD SANITIZER
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ÇAKIRKOÇAK Çağıl,UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM,DURAK MUHAMMED ZEKİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi : 29.05.2017
Bildiri Adı : DETERMINATION OF TOTAL PHENOLIC CONTENT, ANTIMICROBIAL, AND ANTIOXIDANT PROPERTIES OF ESSENTIAL OIL AND EXTRACT OF THYMBRA SPICATA
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : metin ezgi,UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM,DURAK MUHAMMED ZEKİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi : 12.05.2017
Basım Tarihi : 29.05.2017
Bildiri Adı : Sumak Bitkisinden Antialerjik Özelliğe Sahip Doğal Krem Üretimi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 23.05.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi : 31.05.2016
Bildiri Adı : Lipozomlann Yapisi ve Gidalarda Kullanim Alanlari
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM,DURAK MUHAMMED ZEKİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi : 07.10.2016
Basım Tarihi : 18.10.2016
Bildiri Adı : Development of a Surface Plasmon Resonance SPR Based Biosensor for the Rapid Detection of Methicillin Resistant S Aureus MRSA
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : DURAK MUHAMMED ZEKİ,UÇAK GÜLSÜM,AKYAR IŞIN,KARATUNA ONUR,ekiz öner
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.07.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi : 19.07.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : The Determination of Microbial Safety of Fresh Cut Salads Served in Istanbul
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : UÇAK GÜLSÜM,GEÇGEL ÜMİT,DURAK MUHAMMED ZEKİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.07.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi : 19.07.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Poppy (Papaver rhoeas L.) Sherbet: Traditional Turkish Beverage
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : PAMİR MİRAY,ARICI MUHAMMET,UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi : 20.10.2015
Bildiri Adı : SUSAM YAĞININ BESLEYİCİ VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : BAYRAM YÜKSEL,ÖZTEKİN SEBAHAT,KAPTAN GÜNÜÇ BİNNUR,UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.05.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi : 09.05.2015
Basım Tarihi : 12.05.2015
Bildiri Adı : İSTANBUL'DA TÜKETİME SUNULAN HAZIR SEBZE SALATALARINDA MİKROBİYAL GÜVENLİĞİN BELİRLENMESİ
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM,GEÇGEL ÜMİT,DURAK MUHAMMED ZEKİ
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi : 30.04.2015
Basım Tarihi : 05.05.2015
Bildiri Adı : TAVUK GÖĞÜS ETİ E KONTAMİ E EDİLEN SALMONELLA ENTERİTİDİS DEKONTAMİNASYONUNDA BİTKİSEL KAYNAKLI HİDROSOLLERİN KULLANIMI
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM,TÖRNÜK FATİH,DURAK MUHAMMED ZEKİ,SAĞDIÇ OSMAN,YETİM HASAN
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.10.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi : 17.10.2014
Basım Tarihi : 20.10.2014
Bildiri Adı : Total phenolic contents, antiradical properties of the extracts of different Pistacia terebinthus L fruits cultivated in Turkey
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : DURAK MUHAMMED ZEKİ,UÇAK ÖZKAYA GÜLSÜM
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.09.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi : 25.09.2014
Basım Tarihi : 01.10.2014
Bildiri Adı : FARKLI MENENGİÇ EKSTRAKTLARININ YAĞ ASİDİ PROFİLLERİNİN BELİRLENMESİ
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : UÇAK GÜLSÜM,DURAK MUHAMMED ZEKİ,TOKER ÖMER SAİD,TÖRNÜK FATİH,ARICI MUHAMMET
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.04.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi : 19.04.2014
Basım Tarihi : 17.04.2014
Bildiri Adı : Optimization of Solvent for Phenolic Compounds of Tulip: Mixture Desing Approach
Bildiri Türü : Özet bildiri
Yazar Bilgisi : ARICI MUHAMMET,SAĞDIÇ OSMAN,UÇAK GÜLSÜM,TOKER ÖMER SAİD
Alan Bilgisi : Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.12.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi : 03.12.2014
Basım Tarihi :
Kitap/Kitap Bölümleri
Henüz Kitap/Kitap Bölümü Bilgisi Bulunmamaktadır.
Projeler
Proje Adı : Minimal İşlem Görmüş Sebze Salatalarında Mikrobiyal Yükün Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 02.06.2014
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Bursiyer
Proje Adı : Metisiline Dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) ve Vankomisine Dirençli Enterokok (VRE) Enfeksiyonlarının Yüzey Plazmon Rezonans Tabanlı Kit Sistemi ile Hızlı ve Hassas Olarak Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 01.01.2017
Proje Türü : -Tübitak 1003
Projede Görevi : Bursiyer
Proje Adı : Geleneksel Fermente Gilaburu (Viburnum opulus L.) Meyve Suyundan Izole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Probiyotik Özellikleri ve Endüstriyel Üretimde Kullanımları
Bitiş Tarihi : 01.05.2013
Proje Türü : -Tübitak 1001
Projede Görevi : Bursiyer
Proje Adı : Farklı bitki büyüme hormonu uygulamaları ile üretilen yüksek verimde diyet lifi içeren çeltik ve çemen filizlerinin probiyotik meyve bazlı içeceklerin üretiminde prebiyotik kaynağı olarak kullanımı
Bitiş Tarihi : 18.07.2024
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : 2020 COVID-19 Dönemi Verileriyle Küresel Gıda Güvencesi Endeksi Göstergelerinin Değerlendirilmesi ve Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleriyle Ülke Karşılaştırmaları
Bitiş Tarihi : 09.12.2021
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Projede Görevi : Araştırmacı
Proje Adı : GIDA PATOJENLERİNİN VE YAYGIN KULLANILAN PESTİSİTLERİN TESPİTİNE YÖNELİK BİOSENSOR (2120233)
Bitiş Tarihi : 30.06.2014
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Projede Görevi : Yürütücü
Proje Adı : KALORİSİ AZALTILMIŞ, FONKSİYONEL ve DOĞAL, PROBİYOTİKLİ LAKTOFERMENTE MEYVE NEKTARI ÜRETİMİ
Bitiş Tarihi : 16.01.2023
Proje Türü : -Tübitak 1005
Projede Görevi : Araştırmacı
Sanatsal Faaliyetler
Henüz Sanatsal Faaliyet Bilgisi Bulunmamaktadır.
Tasarım Bilgisi
Henüz Tasarım Bilgisi Bulunmamaktadır.
Öğrenim Bilgileri
Doktora
2014 - 2020
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Yüzey plazmon rezonans biyosensör sistemleri kullanılarak metisiline dirençli staphylococcus aureus ve vankomisine dirençli enterokok bakterileri ile kanser biyomarkerlarının hızlı tespit edilmesi
Yüksek Lisans
2011 - 2014
NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: İstanbul'da tüketime sunulan hazır sebze salatalarının mikrobiyal güvenliğin belirlenmesi
Lisans
2007 - 2011
NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı:
Akademik Görev Deneyim
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
2022 -
MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ
REKTÖRLÜK /
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2020 - 2022
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
KANIK UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU / GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2016 - 2020
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ




