0.05). 28. gün sonunda torf ortamında E. coli O157:H7, jenerik E. coli'ye benzer sağkalım eğilimleri göstermesine rağmen, perlit ve bitki besini çözeltisinde popülasyonun anlamlı derecede düşük olduğu görülmüştür (P<0.05). Bu sonuçlara göre E. coli'nin kontamine olmuş büyüme ortamından mikrofilizlerin yenilebilir kısmına transfer olabildiği görülmektedir. Buna göre bitki yetiştirme ortamlarının E. coli bakterisi ile kirlenmesi durumunda, mikrofilizlerin kısa hasat süresi göz önüne alındığında gıda güvenliği açısından risk oluşturacak sürede ve düzeyde hayatta kalabildiği anlaşılmaktadır. Sonuç olarak, perlit ortamında yetiştirilen mikrofilizlerde kirlenmeyi azaltmak için risk azaltma stratejileri geliştirilmesi gerekmekte olup E. coli O157:H7'nin mikrofilizlere kontaminasyonun engellenmesi temel hedef olmalıdır. '> 0.05). At the end of day 28, E. coli O157:H7 showed similar survival trends to generic E. coli, but the population was significantly lower in perlite and plant nutrient solutions (P<0.05). Based on these results, microgreens can survive long enough and in high level that would cause a risk for food safety when the plant growth environments are contaminated with E. coli bacteria. E. coli can transfer from contaminated growth medium to the edible portion of microgreens. Risk reduction strategies need to be developed to reduce contamination in microgreens grown in perlite and prevention of E. coli O157:H7 contamination to microgreens should be the main objective.'> 0.05). At the end of day 28, E. coli O157:H7 showed similar survival trends to generic E. coli, but the population was significantly lower in perlite and plant nutrient solutions (P<0.05). Based on these results, microgreens can survive long enough and in high level that would cause a risk for food safety when the plant growth environments are contaminated with E. coli bacteria. E. coli can transfer from contaminated growth medium to the edible portion of microgreens. Risk reduction strategies need to be developed to reduce contamination in microgreens grown in perlite and prevention of E. coli O157:H7 contamination to microgreens should be the main objective.'> 0.05). 28. gün sonunda torf ortamında E. coli O157:H7, jenerik E. coli'ye benzer sağkalım eğilimleri göstermesine rağmen, perlit ve bitki besini çözeltisinde popülasyonun anlamlı derecede düşük olduğu görülmüştür (P<0.05). Bu sonuçlara göre E. coli'nin kontamine olmuş büyüme ortamından mikrofilizlerin yenilebilir kısmına transfer olabildiği görülmektedir. Buna göre bitki yetiştirme ortamlarının E. coli bakterisi ile kirlenmesi durumunda, mikrofilizlerin kısa hasat süresi göz önüne alındığında gıda güvenliği açısından risk oluşturacak sürede ve düzeyde hayatta kalabildiği anlaşılmaktadır. Sonuç olarak, perlit ortamında yetiştirilen mikrofilizlerde kirlenmeyi azaltmak için risk azaltma stratejileri geliştirilmesi gerekmekte olup E. coli O157:H7'nin mikrofilizlere kontaminasyonun engellenmesi temel hedef olmalıdır. '>